Ξυλεία ΒΙΟΧΕΛΜ HELLAS

Εδώ θα βρείτε τα πάντα για το ξύλο και τα συναφή με αυτό υλικά για να δημιουργήσετε όμορφες, ανθεκτικές, οικολογικές κατασκευές με χαμηλό κόστος.
Ξυλεία Οικοδομική & Στέγης
wooden roof image

Η Οικοδομική ξυλεία είναι η ξυλεία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κτιρίων & έργων υποδομής. Η ΒΙΟΧΕΛΜ HELLAS εισάγει και επεξεργάζεται/παράγει προϊόντα οικοδομικής ξυλείας & Ξυλείας Στέγης τα οποία  πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας , σε μεγάλη γκάμα ειδών & διαστάσεων.

Σύνθετη Ξυλεία
Σύνθετη Ξυλεία:  Διαθέτοντας τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό (ανθεκτικές μηχανικές ενώσεις – Πρέσα) και σύγχρονη τεχνογνωσία, η BIOXELM HELLAS κατασκευάζει σύνθετη ξυλεία με υψηλές αντοχές και ποιότητα. Η Σύνθετη ξυλεία χρησιμοποιείται κυρίως σε στέγες ως ανθεκτικό σκελετικό δομικό υλικό σε διάφορες διαστάσεις από διάφορα είδη ξυλείας. Σύνθετη ξυλεία μπορεί να παραχθεί από Σουηδική Ξυλεία, Δρυς, Νιαγκόν, Ιρόκο και άλλα είδη Ευρωπαϊκής ή Τροπικής Ξυλείας. Η σύνθετη ξυλεία είναι ένα είδος που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην ελληνική κατασκευή και έχει καθιερωθεί ως το πλέον κατάλληλο υλικό για οποιαδήποτε ξύλινη κατασκευή. Ο τρόπος ο οποίος κατασκευάζεται η σύνθετη ξυλεία δεν επιτρέπει να στραβώνουν τα ξύλα. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : Τα κομμάτια που θα αποτελέσουν το τελικό προϊόν , αφού κοπούν στις επιθυμητές διαστάσεις και ξηρανθούν, πλανίζονται και σε ειδικό μηχάνημα ενώνονται κατά μήκος, με ειδικές ενώσεις («χτένια» ή «δάχτυλα») για μηχανική αντοχή, φτάνοντας τα 8-10-12 ή και 30 μέτρα. Δηλαδή έχουμε μεγάλα και μακριά ξύλα με εξαιρετική αντοχή. Μετά, τα κομμάτια αυτά μπαίνουν σε πρέσα υψηλής πίεσης και θερμότητας, όπου χρησιμοποιώντας πάντα κόλλες υψηλής αντοχής, κολλιούνται μεταξύ τους φτιάχνοντας την επιθυμητή διάσταση. Στην συνέχεια τα σύνθετα ξύλα πλανίζονται και συσκευάζονται. Τα πλεονεκτήματα της σύνθετης ξυλείας είναι ότι δεν στραβώνει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, μπορεί να φτάσει σε μεγάλα μήκη και διατομές, πράγμα που είναι αδύνατον με την πριστή (μασίφ) ξυλεία και τέλος, λόγω της επιπλέον επεξεργασίας και της κόλλας έχει καλύτερη άμυνα απέναντι στους μύκητες και τα έντομα. Ανεκτή υγρασία 16-18%. Οι κορμοί προέρχονται κυρίως από χώρες της βόρειας Ευρώπης και είναι ως επί το πλείστον από έλατο ή πεύκο. Χρησιμοποιούμε σύνθετα ξύλα κυρίως σε κατασκευές όπου επιβάλλεται να φαίνεται η ξυλεία, αλλά και όταν η κατασκευή απαιτεί μεγάλες διατομές και μεγάλο μήκος, δηλαδή πέργολες, βεράντες, κεραμοσκεπές, γέφυρες, κατασκευή μεγάλων κτιρίων, όπως γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα. Θα πρέπει οπωσδήποτε πριν τοποθετήσουμε αυτά τα ξύλα να τα περνάμε με συντηρητικό ( μυκητοκτόνο εντομοκτόνο), εάν είναι δυνατόν περισσότερα από ένα χέρι.
Πριστή Ξυλεία
Πριστή Ξυλεία: είναι η μασίφ ξυλεία που είναι πριονισμένη από όλες τις πλευρές, σε αντίθεση με την επίσης μασίφ, στρογγυλή ξυλεία (κορμοί). Η πριστή ξυλεία μπορεί να έχει τετράγωνη, ορθογωνική ή πρισματική διατομή. Παράγουμε κάθε είδους πριστή ξυλεία με σύγχρονο εξοπλισμό και μεθόδους παραγωγής. Καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας σε διάφορα είδη πριστής ξυλείας. Παρέχουμε από σανίδια (τάβλες) έως καδρόνια και κολώνες/δοκούς κλπ από μεγάλη ποικιλία Σκανδιναβικών, Ευρωπαϊκών ή τροπικών ειδών ξύλου σε διαφορετικές ποιότητες και τιμές, ανάλογα τη χρήση. Για ιδιαίτερες απαιτήσεις κοπής (πάχη) επικοινωνήστε μαζί μας.
Πελεκητή Ξυλεία
Oι «τράβες» ή αλλιώς τα πελεκητά, είναι ατόφιοι κορμοί δένδρου οι οποίοι τετραγωνίζονται μερικώς. Στην ουσία το ξύλο που παίρνουμε μετά από αυτή την επεξεργασία είναι εξάγωνο ή οκτάγωνο.  Έχει ακόμα επάνω του τμήματα του φλοιού του δένδρου, άγρια επιφάνεια και κωνικότητα, δηλαδή οι διαστάσεις του μπορεί να είναι 15 επί 15 εκατοστά στην μια πλευρά και 14 ή ακόμα και 13 στην άλλη. Αυτό συμβαίνει καθότι το δέντρο όπως γνωρίζουμε έχει μεγαλύτερη διάσταση στη βάση του και μικραίνει ανεβαίνοντας προς την κορυφή. Εδώ έχουμε δοκάρια αρκετά μακριά και χοντρά σε διαστάσεις , αλλά και μεγάλης αντοχής καθότι έχουμε τον κορμό ατόφιο χωρίς να έχει υποστεί πρίση και να έχει χάσει μέρος της αντοχής του. Τα ξύλα αυτά παρουσιάζουν σε μεγάλο ποσοστό στραβώματα αλλά και σκασίματα (ρωγμές) στο μήκος, περισσότερο κατά τους ζεστούς μήνες, αυτό όμως δεν δημιουργεί πρόβλημα στην αντοχή τους. Χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακές κατασκευές (πέτρινα σπίτια), σε πέργολες στα νησιά αλλά και σε στέγες τυφλές όπου χρειαζόμαστε μεγάλα ξύλα και παράλληλα οικονομικά.  Τα πελεκητά είναι από έλατο, εισάγονται κυρίως από την Αυστρία και ορισμένα από την Τσεχία και τη Φινλανδία. Πριν τα τοποθετήσουμε θα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσουμε τμήματα του φλοιού του δέντρου που έχουν μείνει στην επιφάνεια και να τα περάσουμε αρκετές φορές με φάρμακο. Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαμε να κατατάξουμε και τις καστανιές, όπου η επεξεργασία τους και η χρήση τους είναι όπως και αυτή των πελεκητών με τη διαφορά ότι είναι πολύ μεγαλύτερης αντοχής και πυκνότητας, στην ουσία η καστανιά κατατάσσεται στα σκληρά ξύλα. Θα βρούμε καστανιές στην ορεινή Μακεδονία αλλά και ορεινά του νομού Μαγνησίας.
Καδρόνια
Χρησιμοποιούνται κυρίως για ξύλινες στέγες ή για την τοποθέτηση πατωμάτων ή άλλες εφαρμογές. Παράγουμε καδρόνια από διάφορα είδη ξυλείας,  σε διάφορες διαστάσεις. Τα καδρόνια μπορεί να είναι απλάνιστα ή πλανισμένα, ανάλογα με τη χρήση. Αναλαμβάνουμε και ειδικές παραγγελίες σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις.
Πετσώματα - Μισόταβλες
Πετσώματα - Μισόταβλες ή "Σκουρέτο": Τοποθετούνται κυρίως στη στέγη, κάτω από τα κεραμίδια. Πρόκειται για απλά σανίδια μικρού σχετικά πάχους (12-18 mm) και μήκους έως 2-5 μέτρα  τα οποία τοποθετούνται σε απλές κατασκευές, συνήθως ως μη εμφανή (εκτός αν η διακόσμηση απαιτεί απλότητα και χαμηλή τιμή). Συνήθως τοποθετούνται στη στέγη πάνω από τα καδρόνια και κάτω από τα κεραμίδια. Στο επάνω τους μέρος συνήθως τοποθετούνται πυχάκια  για να "κάτσουν" τα κεραμίδια. Ο όρος μισόταβλες προέρχεται από το πάχος το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου το μισό αυτού της συνηθισμένης και γνωστής "Τάβλας". Αποτελούν οικονομική λύση και για άλλες κατασκευές. Διαθέσιμα σε διάφορα είδη και τιμές.
Επενδύσεις - Ταβάνια (Ραμποτέ)
Επενδύσεις-Ταβάνια («ραμποτέ»): Χρησιμοποιούνται κυρίως για ξύλινες επενδύσεις είτε σε τοίχους είτε σε ταβάνια. Παράγονται από τη ΒΙΟΧΕΛΜ HELLAS από πρώτες ύλες επιλογής σας και σε διάφορα σχέδια τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την αισθητική κάθε χώρου. Καθώς τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, θηλυκώνει η μία πλευρά με την άλλη και τα προφίλ δημιουργούν σχέδιο που διακοσμεί τοίχους ή ταβάνια ή άλλα μέρη κατασκευής.  Σε μεγάλα πάχη και οβάλ προφίλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξωτερική τοιχοποιεία σε ξύλινα σπίτια ή αποθήκες. Παρέχεται η δυνατότητα για δικό σας σχεδιασμό με extra κόστος.

Εκτός από τις Standard διαστάσεις και σχήματα, είμαστε σε θέση να παράγουμε ειδικές παραγγελίες σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, σε ανταγωνιστικές τιμές.


Πατώματα (παρκέτα)

Τα πατώματα (παρκέτα) είναι από σκληρή ξυλεία η οποία προέρχεται από δάση της Αφρικής Αμερικής ,Ασίας , Ευρώπης. Η επεξεργασία έως ότου φτάσουμε να έχουμε το τελικό προϊόν είναι πολύπλοκη , χρονοβόρα και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Στη ΒΙΟΧΕΛΜ HELLAS θα βρείτε διάφορα  είδη και ποιότητες πατωμάτων από σκουρόχρωμα καφέ (πχ  ιρόκο , τίκ) , σκουρόχρωμα κοκκινωπά (ντουσιέ , κεμπάς) κόκκινα ροζέ ( οξιά ) έως ξανθωπά ανοιχτόχρωμα (δρύς) η ακόμα και σουηδικά. Άσχετα με το ποιο πάτωμα σας αρέσει και ταιριάζει στην διακόσμηση που επιθυμείτε να κάνετε, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για τις ιδιότητες (πλεονεκτήματα μειονεκτήματα) του ξύλου που διαλέγετε, όπως επίσης και για τους τρόπους για την σωστή τοποθέτηση και συντήρηση

Πατώματα DECK

Πατώματα DECK:  Ξύλινα πατώματα εξωτερικού χώρου – Deck. Από διάφορα ανθεκτικά είδη ξυλείας όπως τροπικές ξυλείες( iroko – ipe – bangirai – massaranduba –tabema-teak-tali-merbau), με λεία ή ραβδωτή (αντιολισθητική) επιφάνεια . Τα ξύλινα πατώματα-δάπεδα deck εξωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία για την επένδυση επίπεδων επιφανειών εκτεθειμένων στις συνθήκες του περιβάλλοντος ακόμα και σε υγρές συνθήκες περιβάλλοντος όπως λουτρά, κουζίνες, σάουνες ή εξωτερικούς χώρους, πισίνες κλπ . Η ΒΙΟΧΕΛΜ HELLAS παράγει πατώματα Deck σε διάφορα μήκη και πλάτη με δυνατότητα αντιολισθητικής ράβδωσης ή λείας επιφάνειας σε διάφορες ποιότητες και ανταγωνιστικές τιμές!

Τροπική Ξυλεία
 • Τροπική Ξυλεία: Όταν οι απαιτήσεις σας αφορούν σκληρή & Ανθεκτική ξυλεία (πχ εξωτερικοί χώροι ή χώροι με υγρασία) τα συνήθη δέντρα, που ευδοκιμούν σε εύκρατα ή βόρεια κλίματα δεν είναι κατάλληλα. Τα τροπικά δέντρα σας δίνουν εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή όταν τη χρειάζεστε. Κατάλληλα για κάθε δομική ή επένδυσης ανάγκη σας (σκάλες – Deck –Φράχτες – Δοκοί –Επενδύσεις κ.α.) είναι τα τροπικά δέντρα. Τα συγκεκριμένα είδη δέντρων, δεν μπορούν να αναπτυχθούν στα εύκρατα και ψυχρά κλίματα και για αυτό το λόγο, εισάγονται στην Ελλάδα από περιοχές με θερμά κλίματα. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της τροπικής ξυλείας είναι η αξιοσημείωτη αντοχή στις καιρικές επιδράσεις και ιδίως στην υγρασία. Για αυτό το λόγο, η τροπική ξυλεία βρίσκει εκτεταμένη εφαρμογή στο σχεδιασμό και στην κατασκευή ξύλινων επίπλων εξωτερικού χώρου, σε ξύλινα κιγκλιδώματα, σε εξωτερικά κουφώματα ή πατώματα(DECK)/επενδύσεις και γενικά σε κατασκευές που θα είναι εκτεθειμένες σε δυσμενείς καιρικές / περιβαλλοντικές συνθήκες και ιδιαίτερα σε υψηλή υγρασία. Τέτοιες περιπτώσεις για παράδειγμα αποτελούν  κατασκευές  σε παραθαλάσσιο περιβάλλον ή σε ορεινό οικισμό με υψηλό ποσοστό βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων.  Τότε η επιλογή τροπικής ξυλείας για τα κιγκλιδώματα και τα κουφώματα (για παράδειγμα) αποτελεί πλεονεκτική επιλογή. Στην Ελλάδα εισάγονται αρκετά είδη τροπικής ξυλείας: Τα δημοφιλέστερα είναι τα:
 • Τικ
 • Ιρόκο
 • Παλίσσαντρο
 • Σάπελε
 • Μαόνι
 • Οκουμέ
 • Νιαγκόν
 • Ipé
 • Wenge
 • Sucupira
 • Bangkirai
 • Lingue
 • Doussie
 • Tatajuba

Λόγω της εξαιρετικής τους αντοχής αποτελούν μία ακριβότερη των μαλακών Ευρωπαϊκών ξύλων λύση αλλά ταυτόχρονα μία συμφέρουσα επένδυση αφού η αντοχή τους στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες είναι άριστη. Ιδιαίτερα για επαγγελματικούς χώρους όπως Ξενοδοχεία κλπ θα λέγαμε ότι  η επιλογή τους αποτελεί  πρακτικά μονόδρομο σε μερικές περιπτώσεις. Για προσφορά Μελέτης σε κάθε είδους νέα κατασκευή ή ανακαίνιση συμβουλευτείτε την ΒΙΟΧΕΛΜ HELLAS και εκμεταλλευτείτε την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία μας!

Βιομηχανικά προϊόντα ξυλείας

Βιομηχανική Ξυλεία:

Η ΒΙΟΧΕΛΜ HELLAS εμπορεύεται βιομηχανικά προϊόντα ξυλείας όπως: 

 • Μελαμίνες
 • MDF (ινοσανίδα)
 • Κόντρα Πλακέ (plywood)
 • Νοβοπάν (μοριοσανίδα)
 • OSB 
 • Post Forming
 • Πάγκοι Κουζίνας
 • Πορτάκια για ντουλάπες ή κουζίνες

όλα τα βιομηχανικά προϊόντα ξυλείας φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο στεγασμένο χώρο. 

Ξυλεία

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί τις κατασκευές που ονειρεύεστε!

Η εμπειρία μας στο χώρο του ξύλου και η τεχνογνωσία μας είναι στη διάθεσή σας για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί τις ομορφότερες κατασκευές που οραματίζεστε! 
Είτε θέλετε να φτιάξετε μια στέγη, είτε ένα ξύλινο σπίτι, είτε απλά θέλετε να υλοποιήσετε την κουζίνα και τις ντουλάπες  των ονείρων σας, ελάτε να σας βοηθήσουμε  να κάνετε τη φαντασία πραγματικότητα.

Η ΒΙΟΧΕΛΜ HELLAS  θα είναι μαζί σας από τη σχεδίαση έως την ολοκλήρωση του έργου με συνέπεια, επαγγελματισμό και ασυναγώνιστες τιμές!

Έμπιστοι Συνεργάτες:

interwood logo image
Ρωτήστε μας
1000 χαρακτήρες αριστερά
Προσθήκη αρχείων
0
Shares

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε ?

κάνετε share τη σελίδα αυτή πατώντας ένα από τα παρακάτω κουμπιά ώστε να μας επιβραβεύσετε!

0
Shares